Menu

Mit All-Time NUBI hold - Hermann Jensen

image
29. maj 2019 kl. 08:57
Profiler gennem tiderne på NUBIs 1. hold sætter deres bedste start-11 med spillere de har spillet sammen med. Denne gang er turen kommet til Hermann Jensen..

I en ny serie i NUBIs kampprogram, der bliver uddelt til 1. holdets kampe, vil vi sætte fokus på tidligere tiders profiler i NUBI. Vi vil tage fat på tidligere 1. holdsspillere i NUBI og bede dem sætte deres “All-time NUBI start-11”. Det er op til spilleren selv hvilke kriterier han udvælger spillerne.

I dagens program har vi fokus på en af de mest målfarlige spillere der har optrådt på NUBIs 1. hold - Hermann Jensen.

“Det har været utrolig svært, at skulle stille et hold af de spillere, jeg gennem min tid på NUBI’s 1. hold har spillet sammen med, efter jeg debuterede på 1. holdet i efteråret 1965. Jeg er fra den tid, hvor man IKKE kendte ordet ”afbud”. NUBI havde på det tidspunkt så mange utrolig gode spillere, så man turde ikke blive væk fra træning blot en enkelt gang, af frygt for, at man så skulle en tur ned på 2. holdet. -  Sådan er det desværre ikke i dag.”

Navn:  Hermann Jensen
Position:  Angriber
Alder:  71 år
Antal kampe:  270 kampe på 1. holdet

Målmand:
Kurt ”King Oil” Kristensen - 108 kampe på 1. holdet
– Kurt var en stabil målmand, der gav sig 100% både til træning og kamp. Ofte stod han i mudder til anklerne, når vi havde skudtræning, men alligevel kastede sig efter alle bolde, så man koncentrerede sig virkelig for at score hos ham. - Desværre er han ikke hos os mere.

Forsvar:    
Leif Dyhrberg - 280 kampe på 1. holdet
– Holdets suveræn største figther. Både til træning og kamp tacklede han så det sang i knoglerne, og han gav aldrig op i en kamp. Selv om vi (få gange) var bagud 0-3 når der manglede et par minutter, kunne man høre Leif råbe ”kom nu drenge, vi kan stadig nå det! En spiller man ikke ønskede at spille overfor til træning.

Jørgen Bligaard - 49 kampe på 1. holdet
– Manglede lidt teknik, men var utrolig stærk både langs jorden og i luften. Han var en forsvars spiller af meget høj klasse.
    
Jørgen Juul - 257 kampe på 1. holdet
– Han var ”en hård dreng” med et godt overblik, og ligesom Bligaard fantastisk i luften og langs jorden. Hans rutine gjorde også, han var en meget stærk sidste skanse, som modstanderne slog sig på, hvis de kom for tæt på.

Carl Nøhr - 200 kampe på 1. holdet
– Jeg har foretrukket en ægte NUBI mand Carl Nøhr, frem for Helge Jensen, der kun spillede en sæson på NUBI’s 1. hold, inden han tog til AaB og straks kom på Superliga holdet. Carl var en forrygende god back der hurtigt lærte lidt af Dyhrberg’s spillestil, så vi var rigtig godt kørende på begge back-pladser.

Midtbane:
Jan Vestergaard Olsen - 184 kampe på 1. holdet
– Jan spillede stærkt både som back og på midtbanen. Han tænkte fodbold og var god til at læse spillet, og kunne man ikke komme af med bolden, var man sikker på, at Jan var løbet i fri position. Han var altid parat til at hjælpe en medspiller af med bolden. En rigtig holdspiller, der også senere blev 1. holdstræner i NUBI.

Carsten “Kukke” Thomsen - 201 kampe på 1. holdet
– En teknisk god spiller, der havde en god evne til at finde hullerne i modstandernes forsvar, hvilket vi angribere nød godt af. Ikke så løbestærk, men det blev klart opvejet af et fantastisk overblik og placeringsevne. Somme tider med lidt for meget temperament, men det skal man have for at blive en god spiller.

Willy Olesen - 221 kampe på 1. holdet
– Manglede lidt teknisk, men det blev klart opvejet af et kæmpe løbearbejde og fight, der gjorde han faktisk fyldte for to på midtbanen. Så vidt jeg husker scorede han 5 mål i sine 221 kampe, hvoraf de 2, var da vi slog Gistrup’s serie 1 ud af pokalen på deres hjemmebane med 4-1!! Blev en overgang 1. holdstræner i NUBI, og har i mange år været frivillig i ungdomsafdelingen.

Angreb:
Ole Nielsen - 59 kampe på 1. holdet
– Ole er uden tvivl den NUBI-spiller der har fået mest ud af sit talent. Han nåede kun at spille på NUBI’s 1. hold i 2½ år, så blev han soldat i Aarhus og kom straks på deres Liga hold. Efter få kampe der, blev han også udtaget til Ungdomslandsholdet. Kom tilbage til byen og startede op i AaB, inden han blev solgt til Vesterås, Sverige hvor han spillede i 5 år.
Han var utrolig driblestærk, kunne lave de mest fantastiske ting med bolden, ligesom han havde et fantastisk spark med begge ben. Den komplette fodboldspiller.

Frede Juul  - 210 kampe på 1. holdet
– Ikke den store tekniker, men utrolig målfarlig. Kunne sparke med begge ben og så var han helt suveræn i luftspillet. En evig trussel foran modstandernes mål. Han har virkelig lavet mange flotte mål på hovedstød, selv efter ”håbløse” indlæg fra kanterne.

Ivan Jensen  - 381 kampe på 1. holdet
– Ligesom Ole var Ivan utrolig driblestærk, og en drøm at have på holdet. Han lavede selv en del mål og skab­te rigtig mange chancer for andre, og der er gennem tiderne lavet et hav af straffespark på ham. Var også udtaget til U18 landsholdets fællestræning i Vejle. Han fik mange tilbud fra kendte klubber, men valgte kammeratskabet og sammenholdet i NUBI. Yder i dag et stort stykke frivillig arbejde i klubben.

Træner:
Bent Visse  – er den træner i NUBI der har været med til at skabe de bedste resultater i klubbens snart 80 årige historie. Men han havde også en utrolig god trup at arbejde med, så det er svært at bedømme hans trænerevner. Men han skabte en utrolig spilleglæde hos alle, godt hjulpet af de mange sejre og få nederlag vi havde i hans trænertid. - Bent er desværre ikke blandt os mere!


“Opgaven har været utrolig svær, og jeg håber ikke  det giver for mange uvenner. Jeg ville også gerne have været med på holdet , og jeg  havde også gerne set  at der var blevet plads til  bl.a. Jørgen Guldborg, Bent ”Futte” Andersen, Dan Pedersen, Per V. Hansen, Bjarne ”Bini” Jensen, Kaj Henning, Richard Nielsen og Jens ”Jeder” Jensen.”


(NB: Antal kampe ud for hver spiller kan være ukorrekt da kampe før 1965 ikke er med i optællingen, red.)