Menu

Bent Egedal er død

image
18. januar 2022 kl. 19:43
En NUBI-kæmpe har takket af.

En NUBI-kæmpe har takket af. For mange yngre medlemmer i NUBI siger navnet Bent Egedal sikkert ikke en hel masse. Men for vi lidt ældre har navnet og mennesket en kæmpe betydning.

Bent døde natten mellem søndag og mandag (16.-17. januar 2022). Han blev 87 år. Ifølge sønnen, René, var de sidste par måneder hårde for Bent. Han døjede med lungerne og måtte have ilt for at kunne trække vejret. Ligeledes ifølge René, så var døden nærmest en befrielse.

Bent var æresmedlem, mangeårig formand og kampfordeler; han havde desuden utallige andre roller af mere eller mindre officiel karakter.

Vi husker Bent som en uselvisk, hårdtarbejdende person, der uden at kny påtog sig alle mulige opgaver. Han var ikke den store fodboldspiller med utallige førsteholdskampe på sit CV, men han var ”førsteholdsleder” ud over det sædvanlige.

Man kunne møde ham på anlægget ved Rosenvænget i gang med at kridte banen op, få en snak med ham på torvet i Nr. Uttrup i forbindelse med juletræssalg, høre hans rolige og myndige stemme som opråber til et bankospil, være fuld af lir, når han sammen med Svend Erik Larsen til afslutningsfester parodierede forskellige personer i klubben, eller når han passede farvespillet/rouletten til de berømte sommerfester i anlægget på Ø. Fælledvej.

Ingen opgave var for lille til Bent. I sine ældre år deltog han med stor lyst og interesse som hjælper til Grøn Koncert, og han havde fx opgaver på tankstationen i Nr. Uttrup med at promovere NUBI, så en procentdel af salget kunne tilgå klubben. Bent havde et formidabelt salgs-/handelstalent og kunne tale med alle på den bedste måde.

Bent elskede at spille alle mulige spil. Han var en mester i bob og kunne skrue, krølle brikkerne på utallige måder. Han var med i kortspillet i klubhuset på Ø. Fælledvej efter træning, når den stod på whist, kasino eller poker. Han var en mester i at huske, hvilke kort, der var gået, og han kunne stille det mest uskyldige pokeransigt op, når situationen krævede det.

Vi unge, der blev voksne i 60’erne, skylder ham stor tak for at have givet os værktøjer til lederrollen og en forståelse af fællesskabets betydning for en klub som NUBI.

Bent bisættes fra Vodskov Kirke fredag, den 21. januar 2022 kl. 13.00. Alle er velkomne!

Æret være Bents minde.

18.01.22
Willy Olesen
Kaj Henning Nielsen

 


Bent Egedal blev udnævnt til Æresmedlem i NUBI i 1983 og dette billede hænger derfor fremme i klubhuset på Hjørringvej.