Menu

NUBIs historie

Hvordan startede NUBI?

Fodboldspillet i Nr. Uttrup blev forsøgt startet op flere gange før i tiden. Den første forening man kan spore, blev stiftet den 7. maj 1916, men den blev ophævet igen 3 måneder senere - den 20. august 1916. Foreningens navn var Nr. Uttrup Fodboldforening “Knøsen af 1916” og foreningens formand var Iærer Poulsen. Af forhandlingsprotokollen fremgår, at for at blive medlem skulle man betale et indskud på 1 kr., og det månedlige kontingent var den nette sum af 10 øre. Ved den ophævende generalforsamling besluttede man, at foreningens 2 udmærkede fodbolde med blærer samt nålpæIe og hjørnepæle skulle skænkes til Nr. Uttrup skoles børn. Foreningens kassebeholdning på 134 øre skulle fordeles mellem de 18 medlemmer, men hvis man ikke afhentede beløbet, ville det tilfalde hjælpekassen eller kirkebøssen.

I 1921 blev fodboldspillet igen forsøgt opstartet og her var navnet på klubben “Frem”. “Frem” havde et meget stærkt fodboldhold, der vandt alle de kampe de deltog i. Den 18. september 1921 vandt de bl.a. en stor turnering med 10 omegnsklubber, hvor præmien var et skjold. Heller ikke “Frem” fik lov at bestå, idet klubben af uopklarede årsager opløstes i 1923.

I 1939 blev det NUBI vi kender i dag, så stiftet. Det skete da Erhardt Nielsen og Jens P. Nielsen lånte Nr. Uttrup skoles gymnastiksal og kaldte byens unge sammen til gymnastik. Der blev stiftet en forening, der fik navnet “Nr. Uttrup og Bouet Idrætsforening”, og allerede det første leveår var der 108 medlemmer, der udelukkende dyrkede gymnastik. Først et år senere kom der fodbold og håndbold på programmet.

 

Her følger en kortere gennemgang af NUBIs historie bl.a. med fokus på klubbens 1. hold.

 År 1939-1996 er på vej...

1997-2000:

Efter den sikre oprykning fra serie 4 blev der skiftet ud på trænerposten og ny mand i spidsen for holdet blev en af vores ”egne”. 33-årige Kurt Madsen overtog tøjlerne og skulle fortsætte takterne. I 1997 blev det til en beskeden plads som nr. 7, men året efter blev det bedre. Her blev det til en 3. plads lige uden for oprykningspladserne.

I 1999 overtog den tidligere 1. holdsspiller Leif Dyhrberg holdet og forhåbningerne om oprykning blev desværre ikke indfriet. Det blev endnu engang til midterplaceringer i serie 3 de næste to sæsoner uden at spillet bar præg af bedre tider.

1999 blev også året hvor en af de store NUBI begivenheder fandt sted. NUBI havde 60 års jubilæum og i den forbindelse lykkedes det at få Oldboyslandsholdet til at komme forbi til en showkamp mod NUBI tilsat forstærkninger udefra.

Landsholdet stillede op med profiler som Michael Laudrup, Henrik Larsen, Torben Piecknik, Keld Bordinggaard, Per Wind og Michael Manniche.

NUBI holdet til kampen bestod af følgende NUBI spillere: Peter Redder, Carsten Juul, Michael Vrist, Søren Nør, Flemming Lind, Tom Sørensen, Marco Witt, Anders Olesen. Derudover blev NUBI holdet forstærket af Lars Winde (AaB), Thomas Jensen (AaB), Kent Hangaard (AaB), Tonni Jensen (AaB), Søren Thorst (Asaa), Søren Dissing (Asaa), Calle Facius (Vejle), Henrik ”Siller” Pedersen (Jetsmark).

Det blev en fantastik showkamp med over 2000 tilskuere på anlægget ved Nr. Uttrup Skole og selvom det blev til et NUBI nederlag på 5-2 var alle enige om det var en stor succes.

1999 blev samtidig året hvor Frank Burkal trådte tilbage som formand for klubben efter mere end 10 år på posten. Ny mand på posten blev Kurt Madsen.

I 1999 bliver Kaj Henning Nielsen, Willy Olesen og Hermann Jensen udnævnt til Æresmedlemmer i NUBI.

 

2001-2004:

Op igennem 90’erne havde NUBI for vane kun at have 1. holdstrænere tilknyttet i to år og det betød at Leif Dyhrberg takkede af efter 2000 sæsonen. Ny træner blev Michael Laden der havde haft det meste af sin fodboldtid i Lindholm IF.

Det var blevet til midterplaceringer de forrige fire år i serie 3 og det spor fortsatte de første par år under Laden. Men i 2003 lykkedes det at rykke tilbage i serie 2 efter 10 års fravær. Holdet vandt rækken ganske suverænt foran Kongerslev.

Det blev dog kun til et enkelt år i serie 2 i den omgang da man hurtigt måtte ned i serie 3 igen. Der var ellers set frem til 2004 sæsonen med store forventninger da et kuld fra klubbens egen ungdomsafdeling rykkede op som seniorer, men de var nok for urutinerede til at begå sig fra start. Spillere som Philip Schnoor, Morten Thøgersen, Thomas Kongsted, Michael Thomsen, Michael Søbygge og Jeppe Nielsen fik alle debut i 2004.

En slutspurt blev ellers sat ind i 2004 med sejre i de sidste fire kampe men det var ikke nok til redning og man var kun ét point fra endnu en sæson i serie 2.

I denne periode sker der mange ting på anlægget ved Nr. Uttrup skole. I 2002 var det slut med lysbane på anlægget ved Østre Fælledvej. Aalborg Kommune havde udvidet baneområdet ved Nr. Uttrup skole og den nuværende lysbane blev anlagt i starten af 00’erne. Chr. Kærsgaard der ejede grunden ved Østre Fælledvej gav dog lov til at NUBI kunne benytte den ”gamle” bane når der var behov de første par år.

I 2003 var det samtidig tid til en ny placering af opvisningsbanen. Efter at have haft banen parallelt med motorvejen blev den flyttet op til dens nuværende placering ved klubhuset. Her blev der også etableret tribune til NUBIs mange tilskuere.

 

2005:

Efter 4 år som træner i NUBI stoppede Michael Laden som træner og ny mand i spidsen for holdet blev den tidligere 1. holdsspiller Bo Christensen. Efter holdet var rykket ned i serie 3 var ønsket en hurtig tilbagevending til serie 2. Det blev som ønsket. Holdet vandt serie 3 rækken ganske suverænt og kunne dermed vende tilbage til serie 2.

Som vinder af rækken kvalificerede holdet sig til kredskampe om det jyske mesterskab for serie 3 hold. Her gik man hele vejen med sejre over Vorup, Saltum, Ulbjerg og i finalen besejrede holdet Silkeborg Kammeraterne med 3-0 og var dermed Jysk Mester.

Én af profilerne der kan nævnes var Jes Rødhus der med 37 mål i 27 kampe blev en suveræn topscorer for holdet. Også unge Morten Thøgersen gjorde sig bemærket med 18 mål i 13 kampe.

En glædelig nyhed er at klubhuset bliver udvidet med flere kvm i fællessalen samt nyt omklædningsrum og tøjdepot i kælderen. I for mange år har klubben haft for få omklædningsrum og ved større arrangementer i fællessalen har det ligeledes været småt med plads, men udvidelsen hjælper på den problematik.

Ledelsesmæssigt går klubben igennem 2005 med en del postyr. Ved generalforsamlingen i januar bliver Bjarne Fosnæs genvalgt som formand, men ikke alle er tilfredse med det. Der bliver senere indkaldt til ekstraordinær generalforsamling hvor Bjarne Fosnæs vælger at trække sig, men der er ingen der ønsker at tage over. Derfor er posten ikke besat det meste af 2005 og kasserer Frank Burkal varetager derfor de fleste af formandsopgaverne.

 

2006-2007:

Den sportslige fremgang fortsatte efter oprykningen til serie 2 og i 2006 missede holdet lige akkurat endnu en oprykning. Det blev til en 3. plads á point med Støvring på 2. pladsen der dermed fik oprykningspladsen.

I 2006 nåede holdet også langt i Landspokalturneringen. Her avancerede man til hovedturneringens 1. runde efter sejre over Valsgaard (S4), Svenstrup (S1), FC Ljiljan (S4) og Aalborg KFUM (S1). Her var modstanderen Nibe fra JS og det blev til et nederlag på 0-3.

Året efter blev det til en mere beskeden plads midt i rækken og det blev samtidig Bo Christensen sidste år som træner for 1. holdet efter 3 år.

Efter klubben gik igennem 2005 uden en valgt formand blev Per Mørk valgt som ny formand på generalforsamlingen i 2006 og han bestred posten året ud. Herefter blev Torben Simoni Jørgensen valgt i 2007.

I 2007 bliver Anita Jensen, John Kiil, Tom Kjærsgaard og Kurt Madsen udnævnt til Æresmedlemmer i NUBI.

 

2008-2010:

Fra sæsonstart i 2008 beslutter de tre Nørresundby klubber, Nørresundby Boldklub, Lindholm IF og NUBI at lave et flerårigt formelt holdsamarbejde om udvalgte ungdomsårgange som svar til faldende medlemstal i de tre klubber. NUBI har tidligere haft holdsamarbejde med både NB og LIF på enkelte årgange, men dette skulle ses som et nyt tiltag for at styrke fodbolden i 9400 området. I de kommende sæsoner udvidede samarbejdet sig til også at gælde hold ned til U13 holdene.

I slut-00’erne etablerer NUBIs 1. hold sig i sub-toppen af serie 2 uden lige at komme de sidste skridt op og tage oprykningen. Det bliver til en 3. plads i foråret 2008, 4. plads i 2008-2009, 2. plads i efteråret 2009 og igen en 2. plads i foråret 2010. Men ingen af placeringerne gav oprykning. Træneren i perioden er Per Jungersen med fortid i Lindholm IF.

I efteråret 2009 lykkedes det holdet at spille sig i hovedturneringen af DBUs Landspokalturnering. Her er modstanderen Blokhus FC fra 2. divison der kommer forbi et meget velbesøgt NUBI Stadion. NUBI spiller en rigtigt flot kamp der ender med et 2-1 nederlag hvor Blokhus FC scorer sejrsmållet kort før tid.

Efterårssæsonen 2009 blev også den sidste for 1. holdets mangeårige anfører Carsten Juul. Efter imponerende 452 kampe for holdet besluttede han at han i en alder af 38 år havde taget hans tørn. Efteråret 2009 blev samtidig tidspunktet hvor Casper Nielsen vendte tilbage til sin barndomsklub efter mere end et årti i Aalborg Freja.

Torben Simoni Jørgensen trak sig som formand i maj 2009 og på en ekstraordinær generalfrorsamling blev Tom Kjærsgaard valgt som ny formand.

I 2009 bliver Carsten Madsen udnævnt til Æresmedlem i NUBI.

 

2010-2011:

Per Jungersen takkede af som 1. holdstræner i sommerpausen 2010 og klubben havde behov for at finde et træner der kunne rykke holdet det sidste niveau op og tage oprykningen til serie 1. Valget faldt på 34 årige René Tengstedt der havde en fortid som professionel fodboldspiller i FC København, Næstved, Fortuna Dusseldorf, Lyngby, Fremad Amager og B93. Tengstedt havde senest været spillende træner i Vestbjerg IF.

Tengstedt fik hurtigt sat sit præg på holdet og med sin afslappede stil kombineret med et stort vindergen, var han et perfekt match til truppen. Efter kun et enkelt nederlag i efterårssæsonens 14 kampe kunne holdet suverænt rykke op i serie 1 for første gange siden 1986.

Det lykkedes at klare sig i serie 1 i den første sæson under René Tengstedt hvor det blev til en flot 4. plads. Det blev dog kun til det ene år i spidsen for holdet da Tengstedt ikke havde den fornødne tid til trænergerningen.

 

2011-2013:

Som afløser for Tengstedt blev Carsten Reberholt hentet til klubben. ”Reber” havde tidligere trænet 1. og 2. holdet i Freja samt DS holdet i AaB, og daværende NUBI spillere som Casper Nielsen og Niels Hammer havde tidligere trænet under ham.

NUBIs anden sæson i serie 1 blev sværere end den første og det endte desværre med en nedrykning i efteråret 2011 efter holdet endte sidst i rækken. Truppens bredde var meget smal på daværende tidspunkt og det gav udfordringer når man skulle ned i på 2. holdet i serie 5 for at hente erstatninger.

Det kunne også ses året efter i serie 2 hvor holdet ikke fik sat sit aftryk. I efteråret 2012 var holdet tilmed meget tæt på at rykke ned i serie 3. Det hele skulle afgøres i sidste spillerunde hvor ØFC var på besøg i Nr. Uttrup. Her sejrede NUBI 2-0 og reddede sig dermed endnu en sæson i serie 2.

Forårssæsonen i 2013 blev endnu en mellemsæson hvor man ikke rigtigt formåede at blande sig i toppen. Efterårssæsonen skulle dog vise sig at blive rigtigt spændende. Efter 3,5 år i Lindholm IF vendte klubbens tidligere topscorer Morten Thøgersen hjem til NUBI og med yderligere forstærkninger udefra så det godt ud.

Det blev et parløb med RKG om at tage oprykningspladsen til serie 1 og man skulle helt frem til sidste spillerunde før der kom en afgørelse. NUBI skulle have mindst uafgjort på udebane mod Sulsted, men spillerne ville have oprykningen og sejrede med hele 6-2 og sikrede dermed returen til serie 1. Morten Thøgersen scorede hele 20 mål i 12 kampe i den sæson.

Med udgangen af 2013 meddelte Carsten Reberholt at han stoppede som træner og dermed skulle man ud og finde en ny træner. Valget faldt på tidligere 1. holdsspiller Flemming Lind der skulle forsøge at bevare serie 1 status for NUBI holdet.

 

2014:

I løbet af de forrige 7 år havde de tre Nørresundby klubber Nørresundby Boldklub, Lindholm IF og NUBI haft holdsamarbejde på ungdomssiden under navnet FC Solsiden. Nu mente de tre klubbestyrelser at tiden var inde til at tage det fulde skridt og lave den endelige fusion. Første skridt var ekstraordinære generalforsamlinger i de tre klubber hvor det skulle besluttes om man ville nedlægge de nuværende klubber og indgå i fusionen.

Hos NUBI skabte det stor debat på især de sociale medier og til selve den ekstraordinære generalforsamling den 17. marts var medlemmerne mødt talstærkt op. Afstemningen endte med 54% flertal for en fusion, men da vedtægterne krævede 2/3 flertal for en nedlæggelse af klubben var det ikke tilstrækkeligt. Hos både NB og LIF var der stort flertal for fusionen og de besluttede derfor at arbejde videre med en fusion af de to klubber uden NUBI.

Efterfølgende blev der indkaldt til endnu en ekstraordinær generalforsamling hvor NUBIs bestyrelsesmedlemmer ønskede at udtræde da de havde anbefalet en fusion. Formand Tom Kjærsgaard blev derfor afløst af 28-årige Philip Schnoor der var aktiv på klubbens 1. hold og ligeledes blev de øvrige medlemmer afløst af aktive spillere fra klubbens seniorafdeling.

Den megen tumult der var i ”baglandet” kunne man umiddelbart ikke se på klubbens 1. hold. Efter oprykningen til serie 1 var målsætningen overlevelse, men holdet leverede en flot sæson med en 3. plads til følge. Klubbens bedste placering nogensinde.

Efterårssæsonen blev ikke lige så flot og her skulle man helt hen til sidste spillerunde for at redde sig endnu en sæson i serie 1. NUBI skulle en tur til Aalborg Chang og møde deres 1. hold hvor en sejr var kravet. Støttet af et talstærkt medrejsende NUBI publikum vandt holdet med hele 6-0 og klarede skærerne.

Klubben fejrede også sin 75 års fødselsdag i 2014. Det blev fejret med reception fredag den 8. august med besøg fra sponsorer, samarbejdspartnere, naboer, DBU, Aalborg kommune, nuværende og tidligere medlemmer samt naboklubber. Lørdag den 9. august var der aktiviteter ved klubhuset hele dagen og slutteligt var der stor fest om aftenen med deltagelse af 150 NUBI folk.

I 2014 bliver Frank Burkal udnævnt til Æresmedlem i NUBI.

 

2015:

Flemming Lind blev inden forårssæsonen afløst af Torsten Møller Jensen der havde en aktiv karriere samt træner karriere bag sig fra Lindholm IF.

2015 skulle vise sig at blive et skidt år for NUBIs flagskib. Man startede sæsonen ud i serie 1 og skæbnen ville at man endnu engang skulle hen til sidste spillerunde for at afgøre om det endte med nedrykning. Modstanderen var Frederikshavn fI og begge hold ville redde serie 1 eksistensen med uafgjort. Bedst som man troede det ville ende i en 0-0 kamp fik FfI scoret 5 min før tid og sendte derfor NUBI i serie 2.

Efterårssæsonen blev desværre ikke meget bedre. Efter nedrykningen til serie 2 fortsatte de dystre takter og holdet formåede aldrig at blive stabile. Holdet lå og kæmpede omkring nedrykningsstregen det meste af sæsonen og til aller sidst endte det med nedrykning til serie 3. Sidst holdet var i serie 3 var i 2005.

 

2016:

Selvom holdet var rykket en række ned mistede holdet ikke nogle af profilerne – tværtimod. Bl.a. kom midtbanekreatøren John Martin Sørensen tilbage efter at have prøvet sig af i Lindholm IF. Senere på foråret kom angriberen Tommi Fabricius til og han skulle vise sig at være en særdeles målfarlig mand.

Det viste sig hurtigt at holdet var en tand bedre end niveauet i serie 3. Det blev til en ganske suveræn oprykning efter kun ét nederlag og én uafgjort kamp ud af de fjorten kampe. Holdet scorede i gennemsnit 4,3 mål pr. kamp så sæsonen var fyldt med seværdig fodbold på stadion.

Efter den suveræne tilbagevending til serie 2 gav det forhåbninger om at holdet kunne spille med i toppen i efterårssæsonen og det blev også tilfældet. Det meste af sæsonen blev det en kamp i toppen med Gug og man skulle helt hen til sidste spillerunde, hvor det desværre endte med et nederlag og Gug kunne dermed tage oprykningspladsen.

Dette år kom holdet også langt i pokalturneringen hvor man efter 5 runder i DBU Jylland regi avancerede til hovedturneringen under DBU. På vejen dertil vandt holdet over Vestbjerg (s.3), B52 (S.2), Aalborg KFUM (S.2), Hadsund (S.2) og Brønderslev (JS1).

I hovedturneringen ventede Jammerbugt FC fra 2. division og i en af de bedste kampe i nyere tid fra NUBIs side endte kampen med 3-3. Da der skulle findes en vinder gik kampen i overtid og her kunne NUBI ikke længere stå distancen. Jammerbugt FC endte med at vinde 5-4, men NUBI spillere leverede en fantastisk holdpræstation.

 

Fortsættelse følger...

 

Luk